A Pécsi Fotókör 2016. júniusi képei

Vízpart, napfény, lányok, meg állati koponyák és repülő gumihalak

Pécsi Fotókör júniusi válogatása.


A hónapban Erdélyi Gábor fotográfus válogatott a képek közül három kedvencet:

“Gratulálok a Pécsi Fotókör tagjainak. Három számomra kedves képet választottam ki a változatos és sokszínű anyagból. Mindhárom bátor, formabontó, egyedi képi nyelvet használó alkotás. Szeretem, ha az alkotók mernek elrugaszkodni az általános szabályoktól. A fotózás egy önálló művészeti kategória, a fotós pedig egy alkotó személyiség, akit nem köthetnek gúzsba szabályok.

Számomra a fényképezésben a legizgalmasabb pillanat az, amikor egy fotó képpé válik. Amikor a tudatosan vagy véletlenül elkapott hangulat egyszer csak átalakul egy olyan képzőművészeti alkotássá, amit örömmel tennék ki a nappalim falára. Mindhárom kép ilyen.”


 

 

Fotó: Jágity Fanni
Fotó: Jágity Fanni

“Tetszik, ha valaki mer úgy alkotni, hogy „levágja” a modell fejét, mert így érzi tökéletesnek a kompozíciót. Egy kortalan csendélet készült így egy virágot tartó női alak fotójából, amit erősít a színhasználat is.”


 

Fotó: Ottófi József
Fotó: Ottófi József

“Tetszik, ha valaki észreveszi a minket körülvevő világ rengeteg absztrakt formáját. A víz alatt úszó alak, és a körülötte mozgó hullámok igazán izgalmas együttest alkotnak.”


 

Fotó: Lengvári István
Fotó: Lengvári István

“És tetszik, ha egy ipari épületet úgy mutatnak meg nekünk, nézőknek, hogy felfedezzük a rejtett szépségét. Elgondolkodtató, hogy milyen gyakran megyünk el hasonló hétköznapi csodák mellett anélkül, hogy észrevennénk azokat.”

oszd meg!