A Pécsi Fotókör 2016. júliusi képei

Nap- és hodfény, víz és levegő, kutyák és macskák – nyár, ahogyan a Fotókör látta

Pécsi Fotókör júniusi válogatása.


Ebben a hónapban Albert László festőművész értékelte a képeket:

Nagyon tetszik az itt felsorakoztatott negyven fotó. Különösen azt emelném ki, hogy milyen nagyszerű fény- és árnyékhatásokkal, jól megkomponált arányokkal dolgoznak az alkotók. A képek rengeteg olyan eseményt, érzést, emléket idéznek, amelyet szeretünk újra és újra látni, átélni, s ezt a fotók útján megtehetjük. Mivel festőművész vagyok, azokat választottam a kedvenc képeim közé, amelyekhez érzelmi kötődés fűz, vagy amelyek egy megelevenedett festményre emlékeztetnek, s szívesen választanám magam is megfestendő témának.

Fotó: Ruprech Judit
Fotó: Ruprech Judit

Az igazán jó fotós – mint a fenti fotó alkotója – észreveszi a pillanatokat, alkotása élettel teli, s ha a téma engedi, mint ez esetben, akkor tartalmaz humort, jókedvet. Számomra ez a fotó olyan, mint egy klasszikus “Madonna gyermekével” festmény.


Fotó: Kölcsey Sára
Fotó: Kölcsey Sára

Ezt a képet szívesen kitenném a falamra. Kiváló fények, árnyékok, tükröződések, kontúrok vannak benne. Nagyon tetszik, hogy van benne zene, élet és az enteriőr is tökéletes.


Fotó: Szellő Gábor
Fotó: Szellő Gábor

Balaton – Badacsony. Nagyon kötődöm a Balatonhoz, sok emlék köt ide. Ez a kép nagyszerűen fejezi ki számomra, hogy amikor az ember elvonul, nem biztos, hogy magányos is. Néha az egyedüllét is lehet jó kikapcsolódás…

 

oszd meg!