A Pécsi Fotókör 2015. novemberi képei

Novemberi hosszú árnyékok, hűvös napfény és meghitt pillanatok

Pécsi Fotókör novemberi válogatása kis késéssel érkezett meg, viszont legalább tudunk egy kicsit nosztalgiázni, milyen volt, amikor még sütött a nap.


 

A novemberi képek közül Chalhoub Emil választotta ki a számára legkedvesebb hármat:

Fotó: Szellő Gábor
Fotó: Szellő Gábor

Szellő Gábor fotója már akkor megfogott, amikor először néztem át gyorsan a képeket, amik közül válogattam. Igazából nehéz lenne megfogalmazni azt, hogy miért is ez az egyik választottam, de ha próbálnom kéne leírni, akkor mindenképp megemlíteném a titokzatosságot és a fotó többrétegű dinamikáját.

Titokzatos a kép, mert nem tudjuk, hogy hol készülhetett, akár Mexikóban is fotózhatta volna, vagy akár a szomszéd kisvárosban. Ezek mellett a képi világ is nagyon közel áll hozzám, valamint a kép két főszereplője által keltett dinamika is teljes mértékben átjön. Érdemes a háttérben ülők arckifejezését is megnézni, mindenkinek más a reakciója és ezek miatt nagyon él a kép.


Fotó: Tóth Detty
Fotó: Tóth Detty

Tóth Detty fotóját nem csak a színvilága miatt választottam, hanem azért is, mert tökéletesen játszott az adott fényekkel, a kompozícióval és pillanattal.

Az őszi tájat viszonylag egyedi szemszögből láthatjuk, nem sokan fotózzák így. A képen szereplő 2 és nem szereplő további 2 ember életet ad az amúgy üres tájnak. Az egész képet uraló átlós árnyékok nyugtatják a szemet és átadják az adott pillanatot.


Fotó:  Jágity Fanni Fanni-fotók
Fotó: Jágity Fanni Fanni-fotók

Név nélkül nézegettem végig először a képeket, de ezt már név nélkül is megismertem. Fanni színkezelését és stílusát könnyű megismerni, és az igazat megvallva, ez csak egy dolog a sok közül, ami miatt ez a fotó az egyik a három közül.

Olyan mintha egy still lenne egy filmből, és a viszonylag szűk vágás erősíti az amúgy is intim hangulatot. Különösen tetszik, ahogy a hideg színek ezt próbálják ellensúlyozni. A hölgy kezének mozdulata szinte megelevenedik a képen.

oszd meg!