A bab nem való mindenkinek

A babkonzerv és az asztronauták esete az űrben

Reklámozni sokféleképp lehet. Vegyünk egy nem túl izgalmas feladatot, amikor egy babkonzervet kell reklámozni. Ez esetben egy átlagos reklámiroda javasolná a termesztés, begyűjtés, elkészítés, dobozolás folyamatfilmet, amiben nagy hangsúlyt fektetnének a minőségi alapanyag, a tartósítószer mentesség, az utánozhatatlan íz, és más ehhez hasonló kulcsszavakra.

Ha kicsit erősebb a kreatív csapat, akkor valószínűleg elkészül a beszélő animált bab története kevés humorral fűszerezve, ami annyira aranyos, hogy majd mindenki jól leimádja. Mert olyan cuki. Valahogy úgy, mint az M&M’s csinálja a csokigolyóval, meg a mogyoróval.

Ha szándékosan szokatlan vonalat céloz a gyártó team, akkor bevállalnak valami már majdnem szokatlan szituációt, vagy környezetet. Nekem is a spagetti western vonal ugrana be először a bab népszerűsítésének kézenfekvő lehetőségeként. Ez is lehet jó kiindulási pont.

Aztán van az a lehetőség, hogy teljesen elmebeteg kreatív team kezébe kerül a csomagolt babszemek sorsa, és olyan aspektusból fogják meg a termék legalapvetőbb tulajdonságát, amit kevesen vállalnának be.

A végeredmény ez:

Mindenki tudja, hogy a bab megfingatja az embert. De ezzel reklámozni? Ráadásul azt üzenni, hogy nem mindenkinek? Ahelyett, hogy vegye ezt mindenki?

Igen!

És a legjobb, hogy működik.

oszd meg!